Стів Вебер: Бог хоче, щоб ми були світлом

 

 

 

Якби вам сказали, що ви світло для світу, як би ви сприйняли це? У нагірній проповіді Ісус сказав: «Ви світло для світу».

Я поставив собі запитання: яке світло та для якого світу? І ось, що Бог відкрив мені: коли Ісус дивиться на нас, Він бачить, якими ми є насправді, а не якоїсь певної миті. Він бачить потенціал кожної людини.

Тут виникає питання: якщо Ісус бачить нас такими, тоді як ми маємо чинити? І відповідь проста: вірити в це! Пам’ятаєте, як до Авраама та Сарри прийшов Ангел і сказав: «Через рік у вас буде дитина»? Тоді вони розсміялися. Адже коли ми дуже чекаємо чогось, а цього не стається протягом багатьох років, що відбувається тоді з нашою вірою? Вона послаблюється. Ми думаємо: «Напевно, Бог помилився. Бог цього не хоче. Можливо, Він передумав». Та якщо Бог сказав, це означає, що Він так бачить. У Авраама і Сарри народився син Ісаак. Це ім’я означає сміх. І я задумався: Бог від самого початку знав, що Він назве сина Авраама Ісааком чи це було вже після того, як Авраам та Сарра розсміялися?

Аврааму було важко, та його обітниця була його силою. Коли ми чекаємо з вірою, це приємно Богові. А Бог каже: «Ви світло для світу». І коли Він говорить це, хто з нас готовий одразу ж із цим погодитися?

Ми дивимося на себе і думаємо: «Світло, напевно, є, та не дуже яскраве, не зовсім приємне, часом мерехтливе». Але Ісус сміливо заявляє: «Ви світло для світу». Далі Він говорить, що не варто ховати своє світло:

«Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори. І не запалюють світильника, щоб поставити його під посудину, але на свічник, і світить воно всім у домі» (Матф.5: 14,15).

Ісус хоче, аби ми світилися у місті та вдома. У Біблії сказано:

«Тож знай, що в останні дні прийдуть скрутні часи, коли жити буде дуже важко. Бо люди будуть самолюбними, грошолюбними, хвалькуватими, пихатими, сповненими зневаги, неслухняними батькам, невдячними. Вони не виявлятимуть відданості і природної любові, будуть незговірливими, наклепниками, а також позбавленими самовладання і агресивними, не любитимуть великодушності, крім того, будуть зрадниками, свавільними, гордими, вони любитимуть задоволення, а не Бога  і матимуть вигляд побожності, але зречуться її сили. Відвертайся від таких» (2-е Тимофію 3: 1-5).

Поняття «невияв природної любові» було дуже складно перекласти з грецької мови. Наприклад, в англійській воно означає нещиру любов. А ось у грецькій це означає недостатній вияв любові вдома, у родині. Пам’ятайте, Бог хоче, щоб світло було у місті та вдома!

Знаєте, чому наші євангелізації іноді слабкі? Бо часто за нібито світлом за кафедрою, ховається слабке світло вдома. А якщо це світло слабке вдома, то яке світло може бути за кафедрою? Це наша велика проблема. Мій добрий друг Джим Андерсон каже: «Кожна людина прагне змінити світ, та ніхто не хоче винести сміття». Ми прагнемо змінювати світ, але не можемо застелити наше ліжко. Яке ж тоді світло ми для цього світу, якщо вдома ми не світимо?

Давайте ж по-справжньому будемо на виноградній лозі. У цьому сила. Адже лише так ми зможемо приносити плоди.

І я молюся, аби Бог допоміг нам бути яскравим світильником для нашого світу, міста, рідної домівки, а ми прагнули жити Його словом та допомагати іншим.

Благословінь вам!

 

 

Стів Вебер,

президент CBN UKRAINE

 

11.01.2019

Стів Вебер: Бог хоче, щоб ми були світлом

      Якби вам сказали, що ви світло для світу, як би ви сприйняли це? У нагірній проповіді Ісус сказав: «Ви світло для світу». Я
10.01.2019

Стив Вебер: Бог хочет, чтобы мы были светом

          Если бы вам сказали, что вы – свет мира, как бы вы восприняли это? В нагорной проповеди Иисус сказал: «Вы –